Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος στον Τ/Σ Kontra Channel και την εκπομπή Επί του Πιεστηρίου

 

 

Αποσπάσματα από τη συμμετοχή του Δήμαρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου σε πολιτικό πάνελ στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel και την εκπομπή Επί του Πιεστηρίου με τους Μάκη Κουρή και Γιώργο Σιαδήμα.

«Το μεγάλο στοίχημα, αυτή τη στιγμή, είναι η κυβερνησιμότητα στους Δήμους. Πώς θα ληφθούν οι αποφάσεις όταν δεν υπάρχει πλειοψηφία, πώς θα γίνουν οι συνεργασίες, πώς θα στηθούν οι γέφυρες που μας έλεγαν όταν έχτιζαν τον Κλεισθένη. Προσωπικά, πιστεύω ότι ο Κλεισθένης πρέπει να καταργηθεί αυτούσιος»,

«Η απλή αναλογική που θεσμοθέτησε ο Κλεισθένης είναι, κατ΄ επίφαση, γιατί οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται, υποθετικά, με απλή αναλογική ενώ ο δήμαρχος με ενισχυμένη. Η πραγματική απλή αναλογική σημαίνει να βάλεις τους δημοτικούς συμβούλους σε ένα ψηφοδέλτιο με τις παρατάξεις τους, να ψηφίζουν οι πολίτες και να εκλέγονται εκείνοι που πήραν τις περισσότερες ψήφους».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε απέναντι στους Δήμους. Ίσως δεν ήθελε την Τοπική Αυτοδιοίκηση επειδή δεν μπορούσε να την ελέγξει. Αυτή ήταν προφανώς και η λογική της αλλαγής του εκλογικού συστήματος. Κάτι που δεν ελέγχουμε, πρέπει να το χαλάμε».